Compassiesoep uitdelen aan voorbijgangers

Op Tweede Kerstdag gaven vrijwilligers van het Levensbeschouwelijk Platform Leiden op het Stationsplein voor het vijfde jaar soep met een wenskaart aan voorbijgangers.
Deze activiteit sluit dit jaar mooi aan bij de viering van Leiden als Stad van Compassie. Het Platform wil hiermee laten zien, zoals ook op de wenskaart staat, dat ondanks verschillende achtergronden, religies en culturen je toch iets met elkaar kunt delen als uiting van compassie.

(Foto: Robbert van Cleef)

Er stond een behoorlijk koude wind maar veel van de reacties waren hartverwarmend. Een van de vaste voorbijgangers stond om 12:00 uur al klaar om de eerste beker met dank in ontvangst te nemen. Twee andere voorbijgangers konden niet worden weerhouden om een donatie aan het Platform te doen, wat inmiddels met hun instemming naar een opbouwproject in Syrië is overgemaakt. Enkele Amerikanen zeiden dat ze alleen een creditcard hadden maar toen gezegd werd dat het gratis was verscheen er een grote glimlach.


Vrijwilligers hadden veel soep gemaakt, in kleine en grote hoeveelheden, alles bij elkaar zo’n 60 liter wat rond half drie was uitgedeeld. Al met al een mooie kerstactiviteit die we in ere moeten houden.

Chris Kleijweg

Reacties zijn gesloten.